Besiktningar

Eldstadsbesiktning

En viktig del i att säkerställa din och din familjs säkerhet

Eldstadsbesiktning är en viktig del i att säkerställa säkerheten för dig och din familj. På Ventkraft erbjuder vi professionella eldstadsbesiktningar utförda av våra erfarna och kvalificerade tekniker. Genom att besikta din eldstad regelbundet hos oss kan du förebygga eventuella problem och säkerställa att den uppfyller gällande säkerhetskrav. Det är viktigt att komma ihåg att en eldstad inte bara är en källa till värme och mysig stämning, utan det är också en potentiell brandfara om den inte underhålls och besiktas på rätt sätt.

Eldstadsbesiktningar är ett kostnadseffektivt sätt att säkerställa din och din familjs säkerhet samtidigt som du får en fungerande eldstad som ger skön värme och mysig stämning i hemmet. Vid en besiktning kontrollerar våra tekniker bland annat att eldstaden är installerad och används på ett säkert sätt, att den är i gott skick och att den uppfyller gällande säkerhetskrav. Detta inkluderar att se till att skorstenen är i bra skick och att det inte finns något som kan orsaka blockeringar eller brandfaror.

Våra tekniker kommer också att kontrollera att eldstaden är korrekt ansluten till skorstenen och att det finns tillräckligt med luftcirkulation för att förhindra rök- och koldioxidproblem. De kommer också att se till att eldstaden är korrekt ventilerad för att förhindra kondensbildning och andra problem.

SSR godkänd besiktning

Ventkraft erbjuder även sk. SSR godkänd besiktning. SSR står för Svenska Skorsten Reningsföreningen och är en branschorganisation som arbetar för att främja reningsanläggningars kvalitet och säkerhet. En SSR godkänd besiktning innebär att eldstaden har kontrollerats och godkänts av en certifierad tekniker enligt SSRs kvalitets- och säkerhetskrav. Detta ger dig som kund extra trygghet i att din eldstad uppfyller de högsta säkerhetskraven och att den är säker att använda.

Tillträde till tak och skorsten

Vid en besiktning oavsett ny eller gammal eldstad behöver vi tillträde till tak och skorsten samt eventuell vind. Det är därför viktigt att du som kund har ordnat detta innan besiktningen. Vi på Ventkraft förstår att det kan vara svårt att hitta tid för detta, därför erbjuder vi flexibla tider för att passa dig.

Fast pris

Besiktningar utförs alltid till ett fast pris. Det innebär att du som kund kan känna dig trygg i att det inte kommer att dyka upp några oväntade kostnader efter genomförd besiktning. Det ger dig också möjlighet att budgetera för besiktningen på ett enkelt sätt.

Stockholm

Vi utför dagligen besiktningar över hela Stockholm med utgångspunkt från Sollentuna / Vallentuna. Detta gör det enkelt för dig som kund att boka en tid som passar dig. Vi strävar efter att erbjuda den bästa servicen och flexibiliteten för våra kunder.

 

Att ha en fungerande och säker eldstad är viktigt för att säkerställa en trivsam och säker miljö i ditt hem. På Ventkraft är vi experter på eldstadsbesiktningar och vi arbetar hårt för att säkerställa att din eldstad är säker och fungerar som den ska.

Kontakta oss idag för att boka en tid för din eldstadsbesiktning hos oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att säkerställa din eldstads säkerhet och prestanda.