OVK Besiktning

Åtgärder efter OVK-besiktning

Om du har genomfört en obligatorisk ventilationkontroll (OVK) för din bostad är det viktigt att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa en fungerande ventilation.

Vad som krävs efter en OVK-besiktning och hur vi på Ventkraft kan hjälpa dig med dina åtgärder.

Då vi utför OVK besiktningar är vi bekanta med de flesta problem som följer efter en OVK besiktning.

Om din OVK-besiktning visar på brister eller åtgärder som krävs är det viktigt att du vidtar dessa åtgärder inom en rimlig tid, vanligtvis inom tre månader från besiktningen. Om du inte vidtar lämpliga åtgärder kan det leda till allvarliga problem med din bostads ventilation, såsom fuktskador och ohälsosam luftkvalitet.

Vad är en OVK-besiktning och varför är det viktigt?​

En OVK-besiktning är en obligatorisk kontroll av ventilationen i din bostad. Syftet med en OVK-besiktning är att säkerställa att din bostads ventilation fungerar som den ska och uppfyller gällande säkerhetskrav. Detta är viktigt för att förebygga eventuella problem med ventilationen, såsom fuktskador och ohälsosam luftkvalitet, samt för att säkerställa att du och din familj andas in ren och frisk luft i hemmet.

En OVK-besiktning ska utföras av en certifierad tekniker som har kunskap om ventilation och gällande säkerhetskrav. Efter en OVK-besiktning får du ett dokument som kallas OVK-protokoll som innehåller information om eventuella brister eller åtgärder som krävs för att säkerställa en fungerande ventilation i din bostad. Detta dokument ska du spara och visa upp vid framtida OVK-besiktningar.

Hur vi på Ventkraft kan hjälpa dig​

Som ett professionellt företag inom ventilation kan vi på Ventkraft hjälpa dig att vidta lämpliga åtgärder efter en OVK-besiktning.

Våra erfarna tekniker kan hjälpa dig att åtgärda eventuella brister eller problem med din bostadsventilation, samt ge råd om hur du kan förbättra ventilationen i din bostad.

Kontakta oss idag för att boka en tid för åtgärder efter en OVK-besiktning.

Vi ser fram emot att hjälpa dig att säkerställa en fungerande ventilation i din bostad.

 

Vi utgår från Sollentuna och jobbar över hela Stockholms län.